iLenta Меню

Microsoft запропонувала Sony 10 років релізу Call of Duty на PlayStation

06 грудня 2022, 22:20 | Roter [287]
Якийсь час тому керівництво компанії Microsoft анонсувало неймовірного масштабу угоду — гігант вирішив придбати Activision Blizzard за значну суму 68,7 млрд доларів.
Microsoft запропонувала Sony 10 років релізу Call of Duty на PlayStation
Safe Life

Угода виявилася досить складною — невдовзі регулюючі органи одразу кількох країн вирішили вивчити придбання найбільшої ігрової компанії щодо монополії, яку могла отримати Microsoft разом із правами на ігрові франшизи. І, ймовірно, ключову роль у цьому питанні відіграла компанія Sony, яка заявила, що покупка видавця дасть Microsoft можливість монополізувати шутер Call of Duty, який не має конкурентів на ринку.

Як би це не звучало смішно з вуст керівництва японського гіганта, Sony побоюється, що унікальне право на володіння Call of Duty дозволить Microsoft у майбутньому зробити гру ексклюзивною для консолей Xbox, тоді як на платформі PlayStation популярна франшиза вже не виходитиме. Це при тому, що левова частка медіатеки ігор Sony є ексклюзивами. Але стурбованість Sony передалася на державні органи регулювання, які зупинили угоду. Деякий час тому в мережі навіть з'явилася інформація, що Microsoft вирішила піти на світову, погодившись надати Sony деякі гарантії.

Тепер про пропозицію можна говорити офіційно — президент компанії Microsoft Бред Сміт в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal підтвердив бажання домовитися з Sony щодо придбання Activision Blizzard. Більше того, він розповів про ключову деталь угоди — компанія запропонувала Sony контракт, в рамках якого видавець зобов'язується протягом наступних десяти років випускати майбутні частини Call of Duty в один день на всіх платформах. Крім того, представник Microsoft заявив, що компанія готова надати аналогічні гарантії будь-якій іншій платформі, якщо цього вимагатимуть регулятори.

Щоправда, варто одразу уточнити одну тонкість — десять років не означає десять ігор. Вже зараз Activision хоче перейти на дворічний цикл розробки, тому за вказаний період Sony отримає лише п'ять частин франшизи. При цьому даний контракт ясно говорить про те, що через десять років Sony точно втратить культовий шутер, а це відбудеться приблизно через пару років після запуску нового покоління консолей. Для японського гіганта це вкрай неприємний момент, адже компанія і так портувала свої ексклюзиви на ПК — якщо ще й шутер відберуть, то у геймерів просто зникне потреба у потенційній PlayStation 6.

Джерело: reuters

© 2012-2024 iLenta. Всі права захищені.
Повна версія

Компанії

Apple назвала дату проведення WWDC 2024
Apple назвала дату проведення WWDC 2024
27 березня 2024, 23:07 | Roter
Компанія Apple офіційно назвала дату проведення конференції WWDC 2024 року.
Докладніше...
 
Intel, Google та Qualcomm об'єдналися проти Nvidia
Intel, Google та Qualcomm об
26 березня 2024, 22:06 | Roter
Компанії Intel, Google та Qualcomm сформували групу під назвою UXL Foundation, яка покликана боротися з домінуванням Nvidia на ринку обладнання для AI.
Докладніше...
 
Тім Кук особисто відкрив другий за величиною магазин Apple Store у Шанхаї
Тім Кук особисто відкрив другий за величиною магазин Apple Store у Шанхаї
23 березня 2024, 22:07 | Anton Petrov
Він став другим за масштабом магазином у світі, поступаючись лише Apple Store у Нью-Йорку.
Докладніше...
 
Антимонопольний регулятор Франції оштрафував Google на 250 млн євро
Антимонопольний регулятор Франції оштрафував Google на 250 млн євро
22 березня 2024, 15:07 | Roter
На Google накладено штраф у розмірі 250 млн євро антимонопольним регулятором Франції.
Докладніше...
 
Xiaomi, Huawei, Oppo та Honor розробляють новий стандарт зображення HDR
Xiaomi, Huawei, Oppo та Honor розробляють новий стандарт зображення HDR
22 березня 2024, 12:06 | Bazelas
Xiaomi виробляє та продає смартфони з одним із найпередовіших апаратних забезпечень камери, яке можна знайти на ринку.
Докладніше...
 
Сторінки: 1 2 3 4 5 6
Повна версія
 
© 2012-2024 iLenta. All rights reserved.