iLenta Меню

Google виправить дратівливу помилку жесту назад в Android 14

17 листопада 2022, 11:08 | Bazelas [353]
Розробники Google розпочали роботу над новим «розумним» жестом «назад» в Android 14. Він нагадує звичайне натискання на кнопку «Назад» для повернення до попередньої сторінки/вікна, але буде ґрунтуватися на попередньому досвіді використання навігації.
Google виправить дратівливу помилку жесту назад в Android 14
Safe Life

Простіше кажучи, новий жест «назад» є прогнозованою дією, коли система передбачає, що саме користувач має намір зробити. Однак на практиці з цим жестом виникали проблеми, і тепер пошуковий гігант заявив, що «розумний» жест назад працюватиме у застосунках із попереднім переглядом.

Під час проведення Android Developer Summit 2022 компанія розповіла, що предиктивний жест назад іноді призводить до виходу із програми. Часто користувачі не знають, що знаходяться на стартовій сторінці програми, і такий жест у цьому випадку згортає програму та повертає їх на домашній екран.

В Android 14 прогнозований жест назад працюватиме за замовчуванням. Наступна версія операційної системи запропонує аналогічний досвід, коли користувачі проводять пальцем зліва направо всередині програми. За допомогою стандартної анімації Android підкаже, що станеться, якщо виконати жест назад. У цей момент вікно зменшується і видно, чи виконується дія всередині програми на крок назад або буде здійснено вихід на головний екран.

Попередня версія Android 14 має вийти на початку наступного року.

© 2012-2024 iLenta. Всі права захищені.
Повна версія

iOS / Android / WP

Офіційно випущено нову соцмережу TikTok Notes
Офіційно випущено нову соцмережу TikTok Notes
18 квітня 2024, 14:07 | Roter
У App Store і Google Play вийшла безкоштовна програма TikTok Notes — це нова соцмережа від творців TikTok, в якій користувачі можуть викладати фотографії та писати тексти до постів.
Докладніше...
 
У WhatsApp з'явилися фільтри чатів для швидкого пошуку повідомлень
У WhatsApp з
18 квітня 2024, 11:07 | Bazelas
У месенджер WhatsApp додали фільтри чатів для швидкого та зручного пошуку певних повідомлень.
Докладніше...
 
В iOS 18 частина AI-функцій працюватиме без підключення до інтернету
В iOS 18 частина AI-функцій працюватиме без підключення до інтернету
15 квітня 2024, 19:07 | Anton Petrov
У свіжому випуску щотижневого розсилки новин під назвою Power On інсайдер і журналіст видання Bloomberg Марк Гурман поділився новими подробицями про AI-функції, які з'являться в iOS 18.
Докладніше...
 
Apple видалила емулятор консолей Nintendo для iPhone
Apple видалила емулятор консолей Nintendo для iPhone
15 квітня 2024, 14:07 | Bazelas
Через кілька діб після виходу першого емулятора Game Boy для iOS під назвою iGBA компанія Apple видалила програму з App Store за порушення авторських прав та спам, але не надала інших подробиць.
Докладніше...
 
Функції Galaxy AI з'являться на флагманах Samsung Galaxy S22 та S21
Функції Galaxy AI з
14 квітня 2024, 12:07 | Roter
Компанія Samsung підтвердила, що деякі її смартфони 2021 та 2022 років отримають оновлення One UI 6.1 з фірмовою мобільною нейромережею Galaxy AI.
Докладніше...
 
Сторінки: 1 2 3 4 5 6
Повна версія
 
© 2012-2024 iLenta. All rights reserved.