iLenta Меню

Android 14 дозволить видаляти програми від виробників та операторів

10 лютого 2023, 00:59 | Roter [205]
Рання збірка Android 14 для розробників дозволила ентузіастам поглянути на нову прошивку від Google задовго до публічного релізу. Цим скористався розробник Мішаал Рахман, який розповів про одну зі знахідок на сайті XDA.
Android 14 дозволить видаляти програми від виробників та операторів
Safe Life

У ранній збірці Android 14 є приховане меню «Встановлені у фоновому режимі програми». За замовчуванням воно недоступне: потрібно увімкнути кілька прапорців у режимі розробника. І навіть після цього функція відображається не в додатку налаштувань, а в Spa — по суті, ті ж самі «Налаштування» з аналогічним інтерфейсом, тільки доступні виключно розробникам та з можливістю включити експериментальні функції.

Новий пункт меню дозволяє відстежувати програми, встановлені виробником пристрою або оператором зв'язку. Зазначається, що такі програми не є необхідними для коректної роботи пристрою, тому користувач може видалити їх, щоб звільнити пам'ять і обмежити небажану фонову активність.

 

У Рахмана цей список виявився порожнім. Поки незрозуміло, чому так: можливо, Google Pixel не дають операторам ставити додаткові програми, або оператор автора не нав'язує зайве програмне забезпечення абонентам. Також є ймовірність, що функція поки що в розробці і не працює як слід, а в ранній збірці перевіряється лише її інтерфейс.

Примітно, що за цю настройку відповідає новий системний сервіс Background Install Control, який буде відповідати за ряд нових функцій в Android 15. Поки невідомо, які функції це будуть: у прошивці виявили лише цю фразу.

Важливо відзначити, що нове меню може не увійти до фінальної збірки Android 14 — принаймні на релізі. Якщо функцію не встигнуть завершити до публічного релізу, її можуть перенести на одне з проміжних оновлень або навіть Android 15. Подробиці дізнаємося на презентації Android 14 на Google I/O в травні або червні.

Джерело: xda-developers

© 2012-2024 iLenta. Всі права захищені.
Повна версія

iOS / Android / WP

У WhatsApp з'явиться новий спосіб реакцій на фото та відео
У WhatsApp з
03 травня 2024, 21:08 | Roter
У месенджері WhatsApp з'явиться нова клавіша швидкого реагування. Як повідомляє портал WABetaInfo, вона змінить спосіб взаємодії з медіафайлами на Android.
Докладніше...
 
У iOS з'явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone
У iOS з
03 травня 2024, 08:09 | Anton Petrov
У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State.
Докладніше...
 
Android 15 може отримати віджети активності для екрана блокування, як на iOS
Android 15 може отримати віджети активності для екрана блокування, як на iOS
02 травня 2024, 18:08 | Roter
У тестовій збірці Android 15 Beta 1.2 виявлено цікаву функцію, яка дозволяє включати деякі віджети на заблокованому екрані.
Докладніше...
 
У iOS 18 та macOS 15 з'явиться оновлений браузер Safari
У iOS 18 та macOS 15 з
02 травня 2024, 13:08 | Roter
Компанія Apple готує масштабне оновлення для Safari. Браузер отримає новий пошук та розширені функції блокування контенту. Такою інформацією сьогодні поділилися автори ресурсу AppleInsider.
Докладніше...
 
Названо пристрої Samsung, які отримають One UI 7 на базі Android 15
Названо пристрої Samsung, які отримають One UI 7 на базі Android 15
02 травня 2024, 10:07 | Bazelas
Android 15 вже проходить етап бета-тестування, який триватиме до липня. Стабільна версія ОС може вийти лише через півроку, проте різні видання вже прикидають, які пристрої отримають її.
Докладніше...
 
Сторінки: 1 2 3 4 5 6
Повна версія
 
© 2012-2024 iLenta. All rights reserved.