iLenta Меню

Apple відключить підтримку веб-застосунків в iOS для користувачів з Європи

16 лютого 2024, 20:07 | Anton Petrov [184]
Після оновлення до свіжої бети iOS 17.4 деякі користувачі помітили, що на iPhone більше не працюють прогресивні веб-застосунки (PWA). Це спеціальні сайти, іконки яких можна додати на робочий стіл для швидкого доступу без переходу до браузера.
Apple відключить підтримку веб-застосунків в iOS для користувачів з Європи
Safe Life

Тепер Apple підтвердила на офіційному сайті підтримки: щоб відповідати новим антимонопольним вимогам ЄС підтримку веб-застосунків для робочого столу довелося відключити для користувачів з Європи.

Якщо коротко: Apple зобов'язали додати до iOS можливості встановлення програм зі сторонніх джерел, включаючи магазини крім App Store. Щоб відповідати, Apple довелося виконати колосальну роботу і додати понад 600 нових API та інструментів для розробки.

Водночас PWA завжди працювали на движку WebKit і пропонували максимальний захист. Якщо дозволити розробку веб-застосунків на інших движках (як того вимагає Євросоюз), Apple не зможе гарантувати безпеку рівня нативних програм iOS — включаючи заборону на доступ до файлів на пристрої та запити до системи.

Теоретично зловмисники зможуть використовувати PWA для читання даних з інших програм, без згоди користувача отримувати доступ до камери, мікрофона або геолокації. Щоб цього уникнути, компанія вирішила просто відключити таку можливість: це простіше, ніж витрачати ресурси на розробку альтернативи, яка б влаштувала ЄС, заради невеликої групи користувачів.

Ця зміна діятиме лише для європейських користувачів iPhone і набуде чинності з релізом iOS 17.4 — імовірно, це станеться у березні.

Джерело: 9to5mac

© 2012-2024 iLenta. Всі права захищені.
Повна версія

iOS / Android / WP

Android 15 може отримати віджети активності для екрана блокування, як на iOS
Android 15 може отримати віджети активності для екрана блокування, як на iOS
02 травня 2024, 18:08 | Roter
У тестовій збірці Android 15 Beta 1.2 виявлено цікаву функцію, яка дозволяє включати деякі віджети на заблокованому екрані.
Докладніше...
 
У iOS 18 та macOS 15 з'явиться оновлений браузер Safari
У iOS 18 та macOS 15 з
02 травня 2024, 13:08 | Roter
Компанія Apple готує масштабне оновлення для Safari. Браузер отримає новий пошук та розширені функції блокування контенту. Такою інформацією сьогодні поділилися автори ресурсу AppleInsider.
Докладніше...
 
Названо пристрої Samsung, які отримають One UI 7 на базі Android 15
Названо пристрої Samsung, які отримають One UI 7 на базі Android 15
02 травня 2024, 10:07 | Bazelas
Android 15 вже проходить етап бета-тестування, який триватиме до липня. Стабільна версія ОС може вийти лише через півроку, проте різні видання вже прикидають, які пристрої отримають її.
Докладніше...
 
Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS
Epic Games анонсувала повернення Fortnite на iOS та iPadOS
30 квітня 2024, 22:11 | Roter
Євросоюз повідомив, що скоро на iPadOS будуть доступні сторонні магазини програм, як це сталося з iOS. Незабаром до Закону про цифрові ринки внесуть поправки, згідно з якими Apple буде зобов'язана дозволити альтернативні магазини для iPad. Першим результатом таких змін стане вихід Epic Games Store.
Докладніше...
 
Apple зобов'язали дозволити сторонні магазини програм на iPad
Apple зобов
30 квітня 2024, 18:08 |
Європейська комісія зобов'язала Apple протягом шести місяців забезпечити повну відповідність iPadOS закону про цифрові ринки.
Докладніше...
 
Сторінки: 1 2 3 4 5 6
Повна версія
 
© 2012-2024 iLenta. All rights reserved.