O проекте Мобильная версия Реклама Статьи партнеров PR Crypto E-bike
Xiaomi Apple Samsung Google Huawei Oppo Vivo Realme Microsoft AnTuTu
iLenta

Вибір стабілізатора напруги для приватного будинку

23 июня 2022, 11:06 | Bazelas [639]
Нестабільна напруга часто призводить до проблем, які ми списуємо на коротке замикання або надто часте застосування електроприладів. Перегорілі лампочки, монітори, елементи комп'ютера, що зламалися, – все це результат неякісного енергопостачання, з яким допоможе впоратися стабілізатор.
Вибір стабілізатора напруги для приватного будинку

Різновиди

Стабілізатор напруги призначений для витримування діапазону напруги 210-230 вольт і частоти в 50 Гц. Потужність стабілізатора вимірюється у ватах – значення актуальне при напрузі 220 вольт. За умови зниження вхідної напруги зменшується потужність. Ця залежність позначена на самому приладі або в інструкції до нього.

Після перевищення номінальної потужності стабілізатор почне перегріватися та спрацює захист. Похибка вихідної напруги, максимальна номінальна потужність під час падіння напруги та швидкість реакції приладу залежить від його типу. Щоб знати ці моменти і вдало купити стабілізатор в Одесі, розберемося у різновидах:

  • Релейний ступінчастий. Усередині розташований трансформатор, на якому знаходяться реле. Залежно від вхідної електрики вони замикають певну частину обмотки, переводячи трансформатор у потрібний режим роботи. Техніка цінується за надійність та низьку ціну. Похибка вихідної напруги – близько 10 і більше вольт.
  • Електронний релейний. У такому стабілізаторі замість обмотки застосовується блок мікроелектронних компонентів, якими здійснюється регулювання електрики. Модель швидше реагує на зміну напруги, але коштує дорожче. Регулювання здійснюється діапазонами з кроком 5-7 вольт.
  • Електромеханічні. Усередині корпусу розташований великий трансформатор, яким переміщається графітова щітка. Швидкість реакції такої системи більша, ніж у релейної, але вихідна напруга змінюється плавно і з похибкою в 1-3 вольти. Такий прилад обійдеться дорожче за релейний. Ідеально підходить для чутливої техніки, наприклад, комп'ютерів і комплектуючих.

Вибір стабілізатора

Розібравшись у типах, можна приступати до визначення конкретного приладу для свого будинку. Крім ціни, слід врахувати такі параметри:

  • фазність;
  • номінальна потужність (потрібно вибирати із запасом);
  • робочий діапазон напруги;
  • швидкість реакції;
  • похибка вихідної напруги;
  • тип монтажу.

Оптимальне рішення – придбати стабілізатор потужністю 10-15 кВт для дорогої техніки, а прості прилади з великою потужністю (чайник, плита, бойлер) залишити на звичайному дроті. Але для страховки на вході бажано поставити автомат з можливістю встановлення верхньої та нижньої межі напруги, після якої електрика буде вимикатися. Це збереже прилади та врятує від перевантаження стабілізатор.

Другий варіант – купити по одному стабілізатору на важливу електроніку та побутову техніку. Такий підхід вигідніший і дозволяє економити на типах стабілізаторів, підбираючи їх залежно від техніки. Крім економії, мати кілька малопотужних надійніше, ніж один великий стабілізатор. Його поломка дорого обійдеться та залишить без захисту усі прилади.

Теги: разное
YouTube Telegram
Комментарии

ОБЗОРЫ

НОВОСТИ И СОБЫТИЯ

УСТРОЙСТВА И АКСЕССУАРЫ

ИНСТРУКЦИИ, СОВЕТЫ И СЕКРЕТЫ

КРИПТОВАЛЮТЫ

Google News
Ads
Safe Life
Ads
Ads